Nicklas Brendborg

Published by DanielNyboe on

Gopler ældes baglæns: Videnskabens svar på et langt og sundt liv

Engang var jagten på et længere liv domineret af eventyrere, alkymister og kvaksalvere, men nu har videnskaben overtaget stafetten. For første gang nogensinde står vi på tærsklen til at knække aldringens kode og besvare det ældgamle spørgsmål: Hvordan får vi et langt og sundt liv?

I dette foredrag fortæller den unge kometforsker, Nicklas Brendborg, en forrygende, perspektiverende og utrolig historie om videnskabens kamp mod aldring, og hvad du og andre kan gøre for at leve længere.

Rejsen går forbi klodens fjerneste egne, de mest højteknologiske laboratorier og alt derimellem. Undervejs møder vi en 5.000 år gammel børstekoglefyr, gopler der ældes baglæns, zombieceller, verdens ældste mennesker, og vi lærer om forskningens mest spektakulære eksperimenter.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor ældes træer ikke og gopler baglæns?
  • Findes der zombieceller? Og hvorfor får nøgenrotter ikke kræft?
  • Hvorfor ældes vi, og hvor langt er vi fra at knække aldringens gåde?

Nicklas Brendborg

”Wow … en af årets formentlig bedste bøger” skrev BERLINGSKE i 2021. Nicklas Brendborg er forfatter til den internationale bestseller, Gopler ældres baglæns (2021), som nu er udgivet på 27 sprog. Senest har Nicklas udgivet bogen Vanedyr (2023). Nicklas er ph.d. studerende ved Trygfondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet og anerkendt som et af de mest lovende forskningstalenter inden for biomedicin. Bl.a. af Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. Nicklas formidler sin viden i øjenhøjde og med masser af humor. 

Categories: Oplægsholdere