Kaare Christensen

Published by daniel on

Fra støv til Stones – udviklingen i ældres helbred gennem 150 år

Halvfjerdsindstyve er støvets år – dette er første linje i en Grundtvig salme fra 1864.
Godt 150 år senere er the Rolling Stones som 70+ årige på scenen i Havana og trykker den af i det helt store to-timers sceneshow foran en halv million cubanere.
Denne radikale ændring er muliggjort af en markant forbedring af ældres helbred og overlevelse – og en mere rummelig ”ældrerolle”.
Men hvor længe kan det blive ved at gå godt? Er vi ved at nå grænsen for menneskers livslængde og formåen? –  og har vi det godt med at leve, til vi bliver 100 år eller mere?

Kaare Christensen

Kaare Christensen (1959) er cand.med., ph.d., dr.med. og har siden 1998 været professor ved Syddansk Universitet i Odense samt senior research scientist ved Duke University i USA. Han er forfatter til populærvidenskabelige bøger herunder Hvorfor ældes vi så forskelligt? (Gyldendal, 2000), Kend din krop, mand (Aschehoug, 2006) og senest Skarpe hjørner & Runde dage (Munksgaard, 2016). Kaare Christensen har modtaget en lang række danske og internationale forskningspriser, og han er en hyppig gæst i medierne og modtog allerede i 2005 Syddansk Universitets første formidlingspris, der gives til forskere for levende og kreativ kommunikation af deres faglige felt.