Niels Overgaard

Published by DanielNyboe on

Det hele handler ikke om dig – sindsro, frihed og mening

Den vestlige verden har aldrig haft større velstand, frihed og fred. Det til trods peger statistikkerne på, at stadig flere mennesker oplever stress, angst og utilfredshed. I vores stræben efter selvrealisering i en tilværelse af uendelige muligheder er det nemt at miste sin fornemmelse af formål og mening.

I dette tankevækkende og humoristiske foredrag giver Niels Overgaard nogle – til tider provokerende – svar på, hvordan vi finder ind til et mere balanceret, frit og meningsfyldt liv. Med afsæt i den stoiske filosofis store tænkere som Seneca, Epiktet og Marcus Aurelius giver Niels Overgaard fem jordnære og konkrete principper, som kan anvendes både arbejdsmæssige og i private sammenhænge for at opnå sindsro, frihed og mening.

Foredraget er baseret på bogen af samme titel, som blev udgivet i begyndelsen af 2020 og fik seksstjernede anmeldelser i Berlingske og Børsen. Bogen er af Børsen udnævnt til en af årets bedste ledelsesbøger.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende:

  • Hvordan kan man finde sindsro i en verden af uendelige muligheder?
  • Hvordan kan man bruge antikke principper til at skabe bæredygtige stærke præstationer?
  • Hvordan kan bevidstheden om døden gøre dig fri?

Niels Overgaard

Niels Overgaard er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Niels Overgaard betegner sig selv som ”hverdagsstoiker”, og ikke uden grund, da han er bestsellerforfatter til den anmelderroste bog, Det hele handler ikke om dig (2020). Niels Overgaard er kommunikationschef og del af ledelsen i Gyldendal. Han har tidligere bl.a. været kommunikationschef for Corporates & Institutions i Danske Bank samt chef for bæredygtighed i PFA.