Lotte Blicher Mørk

Published by DanielNyboe on

Værdighed – hvad er det egentlig værd?

Vi taler så meget om værdighed i alle mulige sammenhænge; værdighedspolitik, værdighedsmilliard, værdighed i ældreplejen og ikke mindst værdig død. Men hvad betyder det? Hvornår er noget værdigt? Det er et begreb, der er svært at have noget imod, for hvem vil ikke gerne behandles med værdighed. Men det bliver et problem, når betydningen af værdighed dikteres af afsenderen og ikke af den, der skal behandles med værdighed. Kan værdighed også blive nedværdigende?

I oplægget vil der blive reflekteret over disse temaer med udgangspunkt i, hvordan vi som moderne mennesker forholder os til død og magtesløshed, fordi det hænger tæt sammen med, hvordan vi opfatter værdighed.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende:

  • Hvorfor er værdighed ikke noget du selv kan tage, men noget du bliver givet?
  • Er værdighed noget du får, når nogen tror på, at du er noget værd som menneske?
  • Hvorfor er værdighed en forudsætning for livskvalitet?

Lotte Blicher Mørk

Lotte Blicher Mørk er cand. theol og præst på Rigshospitalet. Hun underviser, holder foredrag og arrangerer konferencer.

Lotte Blicher Mørk har publiceret artikler, skrevet kapitler i fagbøger, og har i 15 år beskæftiget sig med udbredelsen af palliation i Danmark. Hun sidder i bestyrelsen for Foreningen for Palliativ Indsats i Danmark og er medforfatter til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for palliation samt medlem af Det Sundhedsfaglige Råd for Palliation.

Lotte Blicher Mørk er forfatter til den anmelderroste bog På en måde skal vi dø (2016) samt flittig skribent i diverse aviser og Ugeskrift for Læger. Hun er en stærk stemme i samfundsdebatten om emner som sygdom, død, sorg og værdighed.