Pia Callesen

Published by daniel on

Ny metakognitiv tilgang til stress, angst og depression
– lev mere, tænk mindre!

Mange ældre mennesker døjer med stress, angst og depression. Hvis vi vil problemet til livs må vi forstå og løse problemet på en ny måde. I sit højst aktuelle og tankevækkende foredrag fortæller psykolog, forsker og specialist i psykoterapi, Pia Callesen, hvordan vi kan hjælpe de ældre til bedre trivsel med en ny tilgang kaldet metakognitiv terapi. Ældre mennesker kan lære at styre deres tankeproces, og derved undgå invaliderende stress, angst og depression. Det handler om at lære at styre og begrænse de bekymringer og grublerier, som holder liv i symptomerne. Den metakognitive metode er ligeledes yderst brugbar til forebyggelse og behandling af – desværre alt for hyppigt forekommende – stress, angst og depression blandt fagpersoner, hvis engagement og energi udgør et helt afgørende grundlag for en god hverdag for de ældste borgere i vores samfund.

På ældrekonferencen vil Pia Callesen med afsæt i egen og andres nyeste forskning, fortælle om stress, angst og depression samt komme med gode råd og brugbare konkrete værktøjer til glæde for patienter, klienter, kolleger og privat.

 

Pia Callesen

Pia Callesen er uddannet psykolog fra University of Wales, Bangor (2000) og Københavns Universitet (2003) med videreuddannelse i kognitiv og metakognitiv terapi. Hun har som den eneste psykolog bosiddende i Danmark gennemført den 2-årige MCT-Institute metakognitive certificeringsuddannelse og derudover den 1-årige Advanced Level II-overbygningsuddannelse ved metodens grundlæggere, professor Adrian Wells ved Manchester University (UK) og professor Hans Nordahl ved Trondheim Universitet (NO).

Derudover er Pia Callesen doktor ved Manchester University, efter at hun i efteråret 2016 færdiggjorde sin PhD-afhandling med forskning i effekten af metakognitiv depressionsbehandling i forhold til traditionel kognitiv adfærdsterapeutisk behandling. Pia Callesen er også klinikchef og indehaver af CEKTOS – Center for Kognitiv og Metakognitiv Terapi i København, Næstved og Hellerup. Pia Callesen er autoriseret og specialist i Psykoterapi inden for kognitiv terapi og opdaterer sig løbende inden for de nyeste evidensbaserede tilgange inden for alle psykiske lidelser. Deraf indgår den nyeste viden og forskning også altid i Pias foredrag om psykologi.

I maj 2017 udkom Pia Callesens bog Lev mere tænk mindre – Drop grublerierne og slip fri af nedtrykthed og depression med metakognitiv terapi (Politikens Forlag). Bogen, såvel som Pias foredrag, introducerer en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi ved at lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer samt via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke kun overvinder, men også afvikler depressionen.