Rikke Høgsted

Published by DanielNyboe on

Pas på dine medarbejdere – og pas på dig: Sådan forebygger du udbrændthed og omsorgstræthed i dit lederskab

Er du leder på en arbejdsplads, hvor jobbet stiller høje følelsesmæssige krav til dig og dine medarbejdere i hverdagen? Og er håndtering af traumatiske hændelser – og måske indimellem vold og trusler – en del af jeres arbejde? Så står du i en vigtig position som leder.

Høje følelsesmæssige krav og direkte eller indirekte traumeeksponering kan føre til udbrændthed, omsorgstræthed, forråelse og traumatisering samt sygefravær, og i værste fald kroniske arbejdsskader og førtidigt arbejdsophør. Det er derfor vigtigt, at du er godt klædt på til at forebygge. Både i forhold til dine medarbejdere og ikke mindst i forhold til dig selv.

Men hvordan skaber du en nærværende, tillidsfuld og rolig kontakt til medarbejdere, andre ledere og til borgere? Og hvordan holder du balancen mellem begejstring og belastning – så du hverken bliver overinvolveret med risiko for at blive tyndhudet, eller modsat underinvolveret med risiko for at blive tykhudet?

Foredraget giver bl.a. svar på følgende:

  • Hvad er belastningspsykologiens fem vigtigste pointer?
  • Hvilke faresignaler skal man have blik for – både hos sig selv og hos medarbejdere?
  • Er det bedre at blive tyndhudet end tykhudet under pres?

Rikke Høgsted

Rikke Høgsted er stifter og udviklingsdirektør i Institut for Belastningspsykologi, psykolog, specialist i psykotraumatologi og psykoterapi samt foredragsholder. Rikke er autoriseret arbejdsmiljørådgiver og har – både som leder og medarbejder – solid erfaring fra arbejdsområder der kan karakteriseres som ”mentale risikoerhverv”. Rikke er forfatter til bestselleren Grundbog i belastningspsykologi (2023) og en lang række andre psykologiske fagbøger samt udvikler af FOREBYGGELSESHUSET, der er et sammenhængende system af digitale gør-det-selv-gruppekurser til fagfolk med psykisk krævende arbejde.

Categories: Oplægsholdere