Mads Roke Clausen

Published by DanielNyboe on

Hvordan får vi frivillighedens potentiale i spil?

Fotograf Camilla Hey

Kan vi skabe et bedre og mere omsorgsfuldt velfærdssamfund ved at involvere frivillige og de civile organisationer? Kan vi skabe et bedre og mere omsorgsfuldt ældreområde? Er det muligt – og hvordan gør man i praksis?

Mads Roke Clausen har mange års arbejde bag sig som velfærdsarkitekt, og han er en af Danmarks førende på området. I dette foredrag deler Mads ud af sin viden om, hvad der skal til for at lykkes, når civile kræfter skal i spil. Vi får indblik ingredienserne bag succesrige indsatser samt viden om de faldgruber, som øget involvering af frivillige organisationer kan indebære. Og vi skal også høre om inspirerende exceptionelle civile indsatser og organisationer, som både har skabt bedre vilkår for mennesker på kanten af samfundet og for dem, som tilhører middelklassen.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor er civile organisationer mindre involveret i velfærdsstaten i Danmark end i mange andre lande?
  • Bør det være en del af samfundskontrakten, at vi skal være frivillige?
  • Hvordan kan I inddrage civile kræfter i jeres organisation – og hvilke faldgruber skal I være opmærksomme på?

Mads Roke Clausen

Mads Roke Clausen er en toneangivende civilsamfundsleder, som har vundet adskillige priser for at designe og lede virkningsfulde partnerskaber og organisationer. Han har tidligere været direktør i Mødrehjælpen og formand for Frivilligrådet, hvor han rådgav regeringen og Folketinget. Mads er uddannet cand.scient.adm. fra RUC, har en ph.d. i social finansiering og har studeret organisationsledelse på University of Oxford.

Categories: Oplægsholdere