Jakob Kjellberg

Published by DanielNyboe on

Strukturændringer: Hvor står vi nu, hvad skal vi forholde os til – og hvad kan konsekvenserne blive?

Regeringen nedsatte Sundhedsstrukturkommissionen i 2023, som havde til opgave at komme med forslag til løsninger, der skal sikre et forebyggende og sammenhængende sundhedsvæsen med mere lighed – og som er nært og bæredygtigt. I juni 2024 udkom sundhedsstrukturkommissionens rapport med anbefalingerne til et fremtidigt sundhedsvæsen, inkl. ældreområdet. Og regeringen har netop fremlagt deres udspil til en reform.

Ældrekonferencen vil professor i sundhedsøkonomi og medlem af sundhedsstrukturkommissionen, Jakob Kjellberg, give os et solidt indblik i baggrunden for anbefalingerne, hvor vi står lige nu, og hvad konsekvenserne forventes at blive? Det bliver et foredrag med fokus på højaktuelle ældre- og sundhedspolitiske emner som omdrejningspunkt, hvor Jakob Kjellberg tager fat i det, som fylder allermest i foråret 2025. Emnerne vil blive præsenteret, diskuteret og sat i perspektiv – og du vil få indblik i, hvad det kan komme til at betyde for dit eget arbejdsområde såvel som for sundheds- og ældreområdet som helhed.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvilke tanker ligger bag anbefalingerne og hvorfor er en strukturændring nødvendig?
  • Hvor står vi nu – og hvad kommer der til at ske?
  • Hvad kan konsekvensen af reformen blive for din hverdag og ældreområdet som helhed?

Jakob Kjellberg

Jakob Kjellberg er professor i sundhedsøkonomi- og politik ved VIVE – det nationale forsknings og analysecenter for velfærd. Jakob har i løbet af en 25-årig karriere beskæftiget sig med stort set alle hjørner af sundhedsvæsenet, bl.a. som medlem af Sundhedsstrukturkommissionen og Ekspertrådet for det specialiserede socialområde. Jakob Kjellberg er endvidere forfatter til en lang række videnskabelige publikationer og en af de mest citerede fageksperter i Danmark på det sundhedsøkonomiske område.

Categories: Oplægsholdere