Christian Bøtcher Jakobsen

Published by DanielNyboe on

Hvordan får vi personale nok: Nye effektive tilgange til rekruttering og tilknytning

Danmark kigger som de fleste andre vestlige lande ind i en aldrende befolkning, som giver et dobbelt pres på personalebehovet. Der er både flere, der får brug for ældrepleje, og samtidigt flere, der forlader arbejdsmarkedet i forbindelse med at store generationer går på pension. Behovet for personale på især ældreområdet er derfor uomtvisteligt hastigt stigende i de kommende år. Spørgsmålet er derfor: Hvor skal personalet komme fra, og hvordan gør vi det attraktivt at blive?

På baggrund af erfaringer fra et stort nyt forskningsprojekt præsenteres og diskuteres muligheder såvel som udfordringer i forbindelse med nye tilgange til rekruttering og tilknytning. Herunder bl.a. brug af kunstig intelligens og digitale redskaber, udenlandsk arbejdskraft samt kobling af praksis og uddannelse.

Foredraget tager desuden fat på hvordan du som leder kan skabe en god arbejdsplads, som forudsætning for både rekruttering og tilknytning – og vigtigheden af faglig og inkluderende ledelse i denne sammenhæng.

Foredraget giver bl.a. svar på:

  • Hvad kan vi tiltrække flere medarbejdere til at arbejde i ældresektoren?
  • Hvordan kan du mere effektivt udvælge medarbejdere, der passer til arbejdspladsen?
  • Hvordan kan I på arbejdspladsen bidrage til at skabe større tilknytning af både nye og gamle medarbejdere?

Christian Bøtcher Jacobsen

Christian Bøtcher Jacobsen er professor ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse ved Aarhus Universitet. Christian forsker – i samarbejde med praksis – i ledelse, rekruttering, motivation og resultatskabelse i sundhedsvæsenet. Christian har været medlem af Robusthedskommissionen.

Categories: Oplægsholdere