Ann-Kristina Løkke Møller

Published by DanielNyboe on

Årsager, forebyggelse og andre indsatser der gør en forskel!

Den kommunale ældrepleje har et meget højt sygefravær sammenlignet med andre hovedområder. Antallet af afskedigelser som følge af sygefravær er samtidig stigende. Sammenholdt med en akut mangel på arbejdskraft i ældreplejen er det derfor naturligt og nødvendigt at sætte fokus på initiativer, der kan forebygge sygefravær og fastholde sygemeldte medarbejdere.

Dette foredrag præsenterer årsager til sygefravær i ældreplejen, som den eksisterende forskning peger på. Derudover præsenteres der, med udgangspunkt i tre kommunale sygefraværsindsatser, en række tværgående temaer til nedbringelse af sygefravær, som har vist sig gavnlige i ældreplejen, herunder gennemgås de barrierer, der kan opstå i arbejdet med sygefraværsindsatserne.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad er årsagerne til sygefravær blandt plejepersonale i ældreplejen?
  • Hvilke sygefraværsindsatser har god effekt i ældreplejen?
  • Hvilke barrierer kan identificeres ved implementering af sygefraværsindsatser i ældreplejen?

Ann-Kristina Løkke Møller

Ann-Kristina Løkke Møller har en ph.d. i sygefravær i den offentlige sektor. Hun er lektor på Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet, samt forsker ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse. I over 20 år har hun arbejdet med organisatoriske og ledelsesmæssige årsager til sygefravær og trivsel i kommuner. Ann-Kristina Løkke har skrevet en lang række videnskabelige artikler om sygefravær og er blandt andet forfatter til bogen: Fra sygt til sundt fravær – en håndbog til nedbringelse af sygefravær (2013).

Categories: Oplægsholdere